Zwart en Revolutionair: Het verhaal van Hermina en Otto Huiswoud

26 november 2017 t/m 24 februari 2018

Op 26 november 2017 opent de tentoonstelling ‘Zwart en Revolutionair: het verhaal van Hermina en Otto Huiswoud’ in Vereniging Ons Suriname aan de Zeeburgerdijk in Amsterdam. Deze tentoonstelling vertelt de verborgen geschiedenis van twee zwarte revolutionairen en hun avontuurlijke strijd tegen kolonialisme, racisme en economische ongelijkheid. Voor de totstandkoming ervan werkte Imara Limon, conservator van het Amsterdam Museum, samen met New Urban Collectives en The Black Archives. 

Zwart en Revolutionair: Otto en Hermina Huiswoud campagnebeeld

Zwarte emancipatie in Nederland
Gedurende hun leven kwamen zij in contact met vele antikoloniale denkers, schrijvers en activisten, zoals Anton de Kom, Marcus Garvey, W.E.B. Du Bois en Langston Hughes. De geschiedenis van de Huiswouds illustreert de lange traditie van zwarte emancipatie in Nederland. Het is mede aan hen te danken, dat Vereniging Ons Suriname een bakermat werd voor de strijd tegen ongelijkheid in Nederland en voor de onafhankelijkheid van Suriname.

Ontdek verborgen geschiedenis!
De tentoonstelling bevat unieke archiefstukken, persoonlijke documenten van Hermina en Otto Huiswoud en kunstwerken van Iris Kensmil, Brian Elstak en Raul Balai. 

The Black Archives
The Black Archives is een nieuw archief in Amsterdam rondom zwart erfgoed. Ga voor meer informatie over de tentoonstelling en over The Black Archives naar de website http://www.theblackarchives.nl/expo-zwart--revolutionair.html

Tentoonstellingsperiode: 26 november 2017 t/m 24 februari 2018
Locatie: Vereniging Ons Suriname / The Black Archives, Zeeburgerdijk 19b, 1093 SK Amsterdam
Openingstijden:  vrijdag t/m zondag van 12:00 tot 18:00 uur (en op afspraak)
Toegangsprijs: €7,50,- p.p.  voor een rondleiding (korting voor groepen en klassen) | €5,- entree zonder rondleiding

Meld je aan voor de Nieuwsbrief