100 jaar Schiphol - klaar voor vertrek?

16 september 2016 t/m 7 mei 2017

Op 19 september 1916 landde voor het eerst een vliegtuigje op een stuk boerenland in de Haarlemmermeer. Niet ver van Amsterdam, vijf meter onder de zeespiegel. Er was nog geen landingsbaan. Alleen vier houten loodsen, verder niets. Deze tentoonstelling gaat over honderd jaar Schiphol: van modderig weiland tot hightech luchthaven. En over de toekomst. Waar gaat Schiphol naartoe? Zijn er grenzen aan de groei? Hoe zie jij het voor je

Doe mee met het verkeerstorenspel en leid vliegtuigen veilig naar de landingsbanen. Stap in de schoenen van de marechaussee in een echte paspoortbalie. En laat jouw wens achter voor de toekomst. Moet Schiphol verhuizen naar de Noordzee? Vliegen we over vijftig jaar in onbemande vliegtuigen.

Er zijn allerlei bijzondere dingen te zien in de tentoonstelling, zoals een vliegtuigmotor uit 1920 en een echte bom uit de Tweede Wereldoorlog. En spannende smokkelwaar, ontdekt door speurhonden. Maar er zijn ook historische stewardessenkostuums en designmeubels van Schiphol uit de jaren zestig.

De tentoonstelling zit vol met interessante weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat er een dierenhotel is op Schiphol? En dat Schiphol altijd maar doorgaat, dag en nacht? Dat zie je goed op de spectaculaire timelapse-film van Izarin en Van der Linde, die groot geprojecteerd wordt in de tentoonstelling. Bart Meijer, de presentator van Het Klokhuis, neemt je alvast mee op avontuur door onze tentoonstelling:

Voor nog meer informatie over de tentoonstelling en leuke weetjes: ga naar onze speciale pagina op het Hart. Bij de tentoonstelling 100 jaar Schiphol zijn er iedere zondag allerlei leuke activiteiten voor de hele familie.
De tentoonstelling is overigens ook erg leuk voor volwassenen.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief