Stadsmuseum van Amsterdam

Het Amsterdam Museum is de schatkamer van de stad: duizenden kunstwerken en voorwerpen vertellen samen het verhaal van Amsterdam. 365 dagen per jaar nemen we je mee op reis door de stad en de tijd. Van de vroege Middeleeuwen via de Zeventiende Eeuw tot het Amsterdam van vandaag.

Het museum staat aan de vooravond van een grote renovatie, lees hier meer informatie over de plannen. 

Begin je bezoek met de tentoonstelling Amsterdam DNA, een introductie op de stad en haar geschiedenis. Ontdek vervolgens in Wereld-Stad hoe Amsterdam al eeuwenlang verbonden is met de rest van de wereld. Globalisering, migratie, groei: het komt allemaal samen in de nieuwste vaste tentoonstelling van het Amsterdam Museum. Speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders is er Het Kleine Weeshuis. Hierin komt de geschiedenis van het gebouw tot leven: tienduizenden Amsterdamse weeskinderen hebben vroeger op deze plek gewoond, geleerd en gespeeld. Hoe leefden zij in het Amsterdam van toen? En wat gebeurt er vandaag de dag in de stad? Je ontdekt het in het Amsterdam Museum.

meisjesbinnenplaats

Het Amsterdam Museum bestaat officieel al sinds 1926, toen het in de Waag begon als dependance van het Stedelijk Museum. In 1975 verhuisden we, toen nog bekend als Amsterdams Historisch Museum, naar het huidige pand in het voormalige Burgerweeshuis. In 2011 werd de naam veranderd in Amsterdam Museum. Hiermee willen we laten zien dat dit stadsmuseum niet alleen gaat over het verleden, maar juist ook over het heden en de toekomst.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief