Modemuze@OBA

16 maart 2017

Vanaf 17 maart kunnen liefhebbers van fashion, kostuum en accessoires terecht in de Centrale OBA aan de Oosterdokskade. Daar strijkt tot en met 12 juli 2017 de tentoonstelling Modemuze @OBA neer.

Modemuze is het platform voor liefhebbers van mode en kostuums in Nederland. Normaliter vind je Modemuze alleen online, maar Modemuze @OBA brengt daar verandering in met een tentoonstelling en uitgebreid evenementenprogramma. In de tentoonstelling Modemuze @OBA kunnen bezoekers en liefhebbers kennis maken met de rijkdom van mode, kostuum en accessoires die zich in Nederlandse museale collecties bevinden. Van historische kleding tot hedendaagse outfits van jonge ontwerpers, het is allemaal te zien en te bewonderen.

Modemuze verbindt en presenteert in totaal twaalf Nederlandse museale mode- en kostuumverzamelingen. De duizenden kledingstukken en accessoires in musea vertellen verhalen over makers en dragers, over ontmoetingen en veranderingen in smaak, over verbeelding en identiteit. Deze collecties zijn echter vanwege de kwetsbaarheid van textiel niet permanent voor het publiek zichtbaar. Modemuze.nl brengt daar verandering in, hier kun je namelijk 24/7 dwalen, ontdekken, delen en verwonderen. De kleren en accessoires vertegenwoordigen samen bijna vier eeuwen mode- en kostuumgeschiedenis beginnend bij de 17de eeuw en eindigend vandaag. Modemuze verbindt en presenteert deze collecties als een bron van inspiratie voor een breed publiek van modeprofessionals, geïnteresseerden en fashionistas.

Modemuze bestaat uit: Amsterdam Museum, Centraal Museum Utrecht, Fries Museum Leeuwarden, Gemeentemuseum Den Haag, Museum Rotterdam, Paleis het Loo, Rijksmuseum Amsterdam, Tassenmuseum Hendrikje, Textielmuseum Tilburg, het Nationaal Museum van Wereldculturen, Nederlands Openluchtmuseum en de Theatercollectie Bijzondere Collecties UvA.

Modemuze wordt mede mogelijk gemaakt door: Mondriaan Fonds, VSBfonds en Fonds21.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief