Amsterdam Museum gratis voor kinderen

20 december 2017

Per 1 januari 2018 mogen kinderen tot 18 jaar gratis het Amsterdam Museum bezoeken. Om dit te vieren waren een groep kinderen van IMC weekendschool en hun ouders in het Amsterdam Museum voor een gezellige en leerzame middag. Van directeur Judikje Kiers kregen de kinderen symbolisch een Golden Ticket waarmee zij en al hun leeftijdsgenoten vanaf 1 januari altijd gratis naar het Amsterdam Museum mogen.

‘’Als stadsmuseum willen wij dat zoveel mogelijk Amsterdammers en bezoekers uit binnen- en buitenland in ons museum kennismaken met de verhalen en kunst van Amsterdam. Door kinderen gratis toegang te verlenen verlagen wij de drempel voor ouders, grootouders, en iedereen met kinderen in z’n omgeving om zich te verdiepen in de schatten van onze unieke stad,’’ aldus Judikje Kiers.

Reactie wethouder Kukenheim
Simone Kukenheim, wethouder Onderwijs, Jeugd en Cultuur, is verheugd met het besluit van het Amsterdam Museum: “Niet alleen is het belangrijk dat kinderen laagdrempelig kennis kunnen maken met kunst en cultuur, maar ook dat ze de geschiedenis van Amsterdam leren kennen, en hoe Amsterdam Amsterdam is geworden, met zijn 180 nationaliteiten. Het Amsterdam Museum is dé plek waar kinderen dit kunnen ontdekken.”

Het Kleine Weeshuis en DNA-familietour
De kinderen van IMC weekendschool leerden het museum en alle leuke kinderactiviteiten kennen. In Het Kleine Weeshuis beleven kinderen van 4 tot 12 jaar met alle zintuigen hoe het was om in een zeventiende-eeuws weeshuis te wonen. Een spannende wereld met eetzalen, slaapzalen, leslokalen, keukens, een kakdoos en zelfs een eigen koeienstal. De allerkleinste bezoekers kunnen onderweg verstopte dieren in het weeshuis ontdekken. Speciaal voor kinderen en hun ouders of opa’s en oma’s is er de Amsterdam DNA familietour. In deze tour lezen, horen en proeven families wat Amsterdam tot Amsterdam heeft gemaakt. De eerste bewoners, de heipalen, de grachten, de haven, de 17e eeuw, Ajax, coffeeshops, de Wallen, -alles komt op een levendige en toegankelijke manier voorbij.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief